Πολλά λέγονται και γράφονται τα τελευταία χρόνια για το προζύμι.Ποιος ο ρόλος του στην αρτοποιία,ειδικότερα στο ψωμί και στα παξιμάδια,ποια είναι τα χαραχτηριστικά του,ποιο είναι το πραγματικό προζύμι. Για εμάς τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Σύμφωνα με την παράδοση,ανήμερα της εορτής του Σταυρού στις 14 Σεπτεβρίου πιάνουμε προζύμι.
Η διαδικασία είναι η εξής:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε αλεύρι και νερό εως ότου γίνει κάτι σαν χυλός.Πάνω απο το μίγμα τοποθετούμε ένα φύλλο βασιλικού,όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.Το αφήνουμε να φουσκώσει.Την επόμενη μέρα στο ίδιο μείγμα...
περισσότερα >>